• ورود
  • ثبت نام
  • العربية
  • English
  • youtube
  • twitter
  • facebook
  • عليٌّ اَوَّلُ النّاسِ اِيماناً : حضرت علي عليه‌السّلام اوّلين كسي است كه ايمان آورد.
خانه » مطالب » اهل بيت علیهم السلام » امام محمد باقر علیه السلام
تاریخ انتشار: : ۱۳۹۲/۷/۲۱ ۲۰:۱۵ 1664 مرتبه خوانده شده
از آن جا که وجود مقدس پیامبر اکرم و خاندان پاک ایشان صلوات الله علیهم طبیب نفوس بوده و از سر رحمت و شفقت و دل سوزی همواره در صدد نجات و شفای انسان های بیمار و مبتلا به امراض روحی و جسمی (که روحی بس مهم تر و خطرناک تر است) می باشند، کلمات گهربار و مملوّ از علم و حکمت شان هر یک نسخه ای شفابخش و کلید نجاتی برای رفع غصه ها و رنج ها و مشکلات است. نسخه هایی که به طور نقد و تضمینی عمل کننده به آن را شفا بخشیده و از هلاکت نجات می دهد.
بدون نظر
تاریخ انتشار: : ۱۳۹۲/۷/۲۱ ۳:۰۱ 1427 مرتبه خوانده شده
امام پنجم شیعه، حضرت محمد بن علی علیه السلام را ((باقر)) مى‏ خواندند زیرا علوم را مى ‏شكافت و باز مى‏ كرد. در لسان العرب نیز ذكر شده است: آن حضرت را باقر مى‏ خواندند چرا كه علم را مى ‏شكافت و به اصل آن پى مى ‏برد و فروع علم را از آن استنباط مى کرد و دامنه علوم را مى‏ شكافت و وسعت مى ‏داد. ابن حجر نیز در صواعق مى‏ نویسد: او را باقر مى ‏خواندند و این كلمه از ((بقر الارض)) اخذ شده است، یعنى آن كه زمین را مى ‏شكافد و مكنونات آن را آشكار مى ‏كند، زیرا او نیز گنجینه ‏هاى نهانى معارف و حقایق احكام و حكمت ها و لطایف را كه جز از دید كوته نظران و ناپاكان پنهان نبود، آشكار مى‏ كرد. از این رو درباره وى گفته مى ‏شد كه آن حضرت شكافنده علم و جامع آن و نیز آشكار كننده و بالا برنده علم و دانش است.
بدون نظر
تاریخ انتشار: : ۱۳۹۲/۷/۲۱ ۲:۴۷ 1354 مرتبه خوانده شده
قرن دوم هجرت با تحولات عظیمی در وضع حكومت اسلام آغاز شده بود. به همان ترتیب كه رسول اكرم صلی الله علیه و آله خبر داده بود، آل امیه در نتیجه فساد و انحراف هم چون تخته پاره‏ ای بر امواج حوادث به چپ و راست می لغزید و این شجره‏ خبیثه نزدیک بود از ریشه كنده شود. در یک چنین عهد آشفته ای، و در این تاریخ دستگاه خلافت كه بهتر است به نام دستگاه سلطنت نامیده شود، فحشا و فساد و فسق و فجور را به پایه نهایی خود رسانیده بود، حضرت امام محمد بن علی بن الحسین الباقر علیهم ‏السلام در ماه محرم سال نود و پنجم هجرت مقام امامت را ادراک كرد.
بدون نظر
تاریخ انتشار: : ۱۳۹۲/۷/۲۱ ۲:۲۳ 1351 مرتبه خوانده شده
از جمله ارزش مندترین فعالیت های انسانی، مساله تولید علم می باشد اگر امروز در تاریخ نامی از ارسطو و افلاطون می یابیم و از ابن سینا به بزرگی یاد می نماییم و نام خواجه نصیر را مایه افتخار خود می دانیم و خلاصه دانش مندان از هر قوم و ملتی كه باشند در نزد هر قوم و ملتی دارای ارزش و احترامند و با وجود این كه تعصبات قومی و مذهبی و قبیلگی بین افراد بشر موج می زند اما همگی بر احترام به دانش مند متفق اند و دعوا را بر سر این می برند كه فلان دانش مند اهل كدام قوم و ملت یا آیین بود و اصل این كه آن دانش مند مورد احترام می باشد مورد اختلاف نیست.
بدون نظر
تاریخ انتشار: : ۱۳۹۲/۲/۲۱ ۱۹:۵۵ 1341 مرتبه خوانده شده
پس از شهادت پیامبر عظیم الشان اسلام صلى الله علیه و آله، دست جامعه از دامان عترت، این معلّمان و مفسّران حقیقی قرآن و سنت پیامبر خدا كوتاه شد. جامعه آن روزگار چون از روش ها و ملاك هاى صحیحى براى استنباط احكام و معارف قرآنى برخوردار نبود، در حقیقت از محتواى قرآنى فاصله گرفت و قرآن را نیز از دست داد.
بدون نظر
تاریخ انتشار: : ۱۳۹۲/۲/۲۱ ۱۹:۲۸ 1426 مرتبه خوانده شده
حضرت امـام محمد باقر علیه السلام پس از شهادت پدر بزرگ وارش امام سجّاد علیه السلام در سال 95 هجرى قمرى، عهده دار مـنصب امامت شد. امامت آن گرامى هم چون دیگر امامان علیهم السلام بر دو پایه اساسى مبتنى است : گزینش و تایید از سوى مبدا وحى و شایستگى هاى معنوى ، اخلاقى و علمى .
بدون نظر
تاریخ انتشار: : ۱۳۹۲/۲/۲۱ ۱۹:۱۶ 1442 مرتبه خوانده شده
ایام منتسب به اهل بیت علیهم السلام بهانه خوبی است تا ما با سیره و روش زندگی آن ها بیشتر از پیش آشنا شویم. غرّه ماه رجب نیز مزین به نام مبارك امام همام باقر العلوم علیه السلام می باشد، از طرفی زندگی امروزه ما انسان ها كه در عصر تكنولوژی زیست می‌كنیم به طور قهری به سمت ارزش های اومانیستی و غربی، سمت و سو پیدا نموده است. یكی از این گرایش ها گرایش به رفاه طلبی بی حد و مرز و فرار از كار می باشد.
بدون نظر
تاریخ انتشار: : ۱۳۹۲/۲/۲۱ ۱۷:۴۸ 1497 مرتبه خوانده شده
منش و رفتار امامان معصوم علیهم السلام در همه عرصه های زندگی فردی و اجتماعی، ‏تصویرى حقیقی از قرآن كریم است که بشر امروز باید از تمامی ابعاد آن توشه برگیرد و آن را هم چون نقشه ی راهی برای رسیدن به یک زندگی ایده آل، چه از لحاظ مادی و چه از لحاظ معنوی، در برابر خود قرار دهد و بر اساس آن گام بردارد. با این حال گاهی، تنها گوشه ‏اى از ویژگی های رفتاری و فضایل آن بزرگ واران، توجّه موّرخان را به خود جلب نموده است و متاسفانه آنان از پرداختن به ابعاد دیگر زندگی سراسر آموزنده آن حضرات غافل گردیده اند.
بدون نظر
تاریخ انتشار: : ۱۳۹۱/۸/۲ ۰:۰۴ • به روز شده: : ۱۳۹۱/۱۱/۱۴ ۲۲:۰۶ 1713 مرتبه خوانده شده
امام محمد باقر (علیه السلام) پنجمین اختر فروزان آسمان امامت، هفتمین گوهر عرش عصمت، شكافنده و تبیین كننده علوم اسلامی است. امامی كه سراسر زندگی اش نور بود، و همه لحظات عمر با بركتش، در راه ارشاد و هدایت انسان ها به پایان رسید. امامی كه از زمینه سازی های پدرش امام سجاد (علیه السلام) در راستای معرفی مكتب تشیع، و مبارزه با طاغوت ها، بهره برداری بسیار كرد، و با تربیت شاگردان برجسته، و تبیین فقه ناب اسلام و اهل بیت (علیهم السلام)، بزرگ ترین قدم را برای شناسایی تشیع و مكتب اهل بیت (علیهم السلام) برداشت.
بدون نظر
تاریخ انتشار: : ۱۳۹۱/۸/۲ ۰:۰۰ • به روز شده: : ۱۳۹۱/۱۱/۱۴ ۲۱:۵۵ 1931 مرتبه خوانده شده
امام باقر علیه‏ السلام در سوم صفر سال 57 هجری قمری در مدینه منوره متولد شد. آن حضرت سه سال و شش ماه با جدّش امام حسین علیه‏ السلام و 34 سال با پدرش امام زین العابدین علیه‏ السلام زندگی کرده و 19 سال و ده ماه نیز مدت امامت آن حجت الهی به طول انجامید. در این جا بر آنیم تا با گوشه ای از اندرزهای حکیمانه آن حضرت آشنا شویم.
بدون نظر