• ورود
  • ثبت نام
  • العربية
  • English
  • youtube
  • twitter
  • facebook
  • عليٌّ اَوَّلُ النّاسِ اِيماناً : حضرت علي عليه‌السّلام اوّلين كسي است كه ايمان آورد.
خانه » مطالب » اهل بيت علیهم السلام » حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها » فاطمه علیهاالسلام، نسخه مطابق اصل پدر

فاطمه علیهاالسلام، نسخه مطابق اصل پدر

تاریخ انتشار: : ۱۳۹۱/۲/۲۳ ۱۸:۰۲1469 مرتبه خوانده شده
در مقام بیان عظمت اهل بیت علیهم السلام خصوصا حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و بركات وجودی آن بزرگ واران چه می‌توان گفت، و از كجا باید شروع كرد؟ آن‌هایی كه خداوند متعال، عالم را به واسطه وجود ایشان خلق فرموده است، آن جا كه رسول خدا صلوات الله علیه وآله فرمود:

«لَوْ لَا نَحْنُ مَا خَلَقَ‏ اللَّهُ‏ آدَمَ‏ وَ لَا حَوَّاءَ وَ لَا الْجَنَّةَ وَ لَا النَّارَ وَ لَا السَّمَاءَ وَ لَا الْأَرْض» (1)

و یا حضرت امیر المؤمنین علیه السلام در آن مرقومه‌ای كه به معاویه مرقوم نمودند می‌فرماید:

«فَإِنَّا صَنَائِعُ رَبِّنَا وَ النَّاسُ‏ بَعْدُ صَنَائِعُ لَنَا» (2)
این عبارت، از نظر معنا خیلی مهم است. بعضی می‌خواهند بگویند كه معنای این روایت این است كه مردم تربیت‌شده یا پرورش‌یافته مكتب ما هستند، ولی هیچ مانعی ندارد كه به این معنا باشد كه هدف غایی از خلقت، وجود محمد و آل محمد علیهم السلام است.

و یا آن حدیث قدسی كه خداوند می‌فرماید: «خَلَقْتُكَ لِأجْلِی» (3) و در حدیثی دیگر می‌فرماید: «لَوْلَاكَ مَا خَلَقْتُ‏ الْأَفْلَاكَ‏» (4). اصلا
انسان نمی‌تواند بفهمد كه خداوند متعال كه می‌فرماید: تو را برای خودم خلق كردم و همه افلاك را برای تو خلق كردم چه معنایی دارد؟

آن چه از همه این سخنان معلوم می‌شود این است كه ارتباط آن‌ها با خداوند متعال بسیار بالاست، چرا كه خداوند متعال، بالا و والاست، البته خود پیغمبر اكرم صلی الله علیه و آله اظهار عجز می‌كند و اظهار می‌دارد: «مَا عَرَفْنَاكَ‏ حَقَ‏ مَعْرِفَتِكَ»(5)

باید دانست كه ما هر چه داریم از اهل بیت علیهم السلام داریم. غیر از آن ها هر كس هر چه می‌گوید، وقتی انسان آن ها را ملاحظه می‌كند می‌بیند به جایی متصل نیست و نمی‌شود به آن اعتماد كرد.

همه چیز در مكتب اهل بیت علیهم السلام است كه پیامبر فرمود: إنی تارك فیكم الثقلین كتاب اللّه و عترتی، یعنی همه چیز را از اهل بیت بگیرید و از غیر این ها نگیرید.

حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: نه از این ها جلو بیفتید و نه عقب، كه اگر جلو بروید گمراه می‌شوید و اگر عقب بیفتید هلاك می‌گردید. و نیز می‌فرماید: لاتُعَلِّمُوهُم چیزی یادشان ندهید، فإنَّهُم أعْلَمُ مِنْكُم از تمام مردم، این ها عالم‌تر هستند.

حال در میان اهل بیت علیهم السلام، حضرت زهرا سلام الله علیها یك محوریت خاصی دارند؛ ملاحظه كنید وقتی اهل بیت علیهم السلام معرفی می‌شوند ایشان در صدر هستند؛ «هُمْ ‏ فَاطِمَةُ وَ أبُوهَا وَ بَعْلُهَا وَ بَنُوهَا» (6)

آن حضرت در بین اهل بیت علیهم السلام، مقام و عظمت خاصی دارند كه همه ائمه علیهم السلام به وجود ایشان افتخار می‌كنند. در واقع، آن وجود مقدس برای همه اهل بیت علیهم السلام حجت است، یعنی برای حقانیت خودشان و برای بطلان غاصبین و ستم گران به وجود آن بزرگ وار احتجاج می‌كنند. همه اهل بیت علیهم السلام حجتند، ولی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از این جهات، حجیتش از همه بیشتر است.

فاطمه زهرا سلام الله علیها سیدة نساء العالمین، بضعة الرسول و قرینة ولیّ الله، بانویی كه در مباهله به حكم قرآن مجید، اختصاصِ شركت داشت، و از اهل بیت علیهم السلام هم، یگانه بانویی بود كه به مقام عصمت و طهارت چون پدر و همسر و فرزندانش آراسته بود، و در آن اجتماع كه حتی امّ سلمه هم اجازه حضور نیافت و از پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله جواب «إنّكِ على الخیر» شنید، فقط یگانه بانویی كه حضور داشت آن حضرت بود.

او در غیر مقام نبوت، در اخلاق و علم و كمالات نسبت به پدر نسخه‌ای مطابق اصل بود، و مثل سایر ائمه علیهم السلام سیره و رفتار و گفتارش، دین و شرع و دلیل احكام الهی است.

امروز ما به تاسی به آن حضرت احتیاج داریم. جامعه ما به پیروی از روش همسرداری و تربیت فرزند - كه آن حضرت بهترین طریقه و روش را داشتند- احتیاج دارد.

امروز كلمات آن حضرت باید سرمشق زندگی همه بانوان و بلكه مردان باشد. آن حضرت، مقام واقعی و كرامت حقیقی زن را به دنیا ابلاغ نمود و فرمود: بهترین زن آن است كه نه او مرد نامحرمی را ببیند و نه مرد نامحرمی او را ببیند.

این است كه حضرت زهرا علیها السلام را تا امروز و تا قیامت، در دل‌های مردم آگاه و خداپرست و حق‌جو زنده نگه داشته است.



پی نوشت:

1) عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج1، ب26، ح22.

2) نهج البلاغة، نامه 28.

3) الجواهر السنیة، شیخ حر عاملی، ص710.

4) بحارالانوار، ج15، ب1، ح48.

5) همان، ج68، ب61، ح1.

6) عوالم العلوم، ص933.



* گزیده نوشتاری از حضرت آیت الله العظمی صافی پیرامون شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیها.

منبع: تبیان
به روز شده: : ۱۳۹۱/۱۱/۱ ۲۰:۴۵
چاپ صفحه ارسال به دوستان
برچسب‌ها:  حضرت  پیامبر  فاطمه  زهرا 
 
بی‌شک دیدگاه هر کس نشانه‌ی تفکر اوست، ما در برابر نظر دیگران مسئول نیستیم
ارسال نظر
شرایط نظر*
همه‌ی نظرها نیاز به تایید مدیر سایت دارند
عنوان*
نام*
ایمیل*
وب سایت*
پیام*
کد تایید*
4 - 0 = ?  
نتیجه این عبارت را وارد کنید
حداکثر تعداد تلاش برای ارسال: 10 مرتبه