• ورود
  • ثبت نام
  • العربية
  • English
  • youtube
  • twitter
  • facebook
  • عليٌّ اَوَّلُ النّاسِ اِيماناً : حضرت علي عليه‌السّلام اوّلين كسي است كه ايمان آورد.
خانه » صدا » 12 نکته از غدیر سخنرانی حاج آقا حسینی » نکته پنجم و ششم از غدیر
نکته پنجم و ششم از غدیر
26 صدا از romaysa
تاریخ ارسال : ۱۳۹۳/۵/۱۱
ارسال شده توسط : romaysa
4118 مرتبه دیده شده
امتیاز : 0.0 (0 رای)
نظر (0)
شماره صدا : 136
 حجم صدا: 11.94 مگابایت
 مدت زمان: 13:02
متن سخنرانی حاج آقا حسینی، نکات پنجم و ششم از غدیرخم

بسم الله الرحمن الرحیم

نکته پنجم این است که امیرالمومنین علی علیه السلام که جانشین پیغمبر است، از اول بعثت پیغمبر که از غار حرا آمدند و پیغمبری پیغمبر اعلام شده تا آخرین لحظه ای که پیغمبر در دامن علی علیه السلام چشم خود را از این دنیا بستند، دلایل و مطالب بسیار زیادی داشتند که دلیل بر حقانیت و معرفی علی علیه السلام بود.

مشهورترین و متقن ترین و پر جمعیت ترین این دلایل داستان غدیر است که پیغمبر اکرم در حجة الوداع که به تمام مسلمانان مکه و مدینه و اطراف مدینه اعلام کرده بودند که امسال آخرین سال من است که دارم به مکه می روم و هر کسی که می خواهد در مکه زیارت من و حج من را ببیند و با من بیاید را دعوت کرد و بعد در آنجا آیه نازل شد بر پیغمبر: يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللّهَ لاَ يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ.

ای رسول ما آنچه از جانب خدا درباره علی بر تو نازل شده ابلاغ کن و الا رسالتت را انجام ندادی. انجام ندادن معرفی امیرالمومنین علیه السلام به منزله انجام ندادن کل رسالت 23 ساله پیغمبر تلقی شده از طرف خدا و خدا هم یک گارانتی داد و یک ضمانت که ولله یعصمک من الناس. یا رسول الله نترس و ادامه بده خدا تو را از گزند مردم و کارَت را حفظ خواهد کرد.

لذا در آنجا نکات برجسته ای دیده شد در حجة الوداع. یکی اینکه پیغمبر اعلان کرد که آخرین سال عمر من است. یکی اینکه دعوت کرد برای مناسک حج از مسلمانان مدینه و مناطق مسلمان نشین. یکی اینکه جمعیت 120 هزار نفری از مدین و دیگر مناطق برای انجام مناسک حرکت کردند.

نکته چهارم این است که پیغمبر، امیرالمومنین و همراهان او را که در یمن بودند، از یمن برای شرکت در مراسم حجة الوداع دعوت کرد.

نکته پنجم این است که سخنرانی هایی در مقدمه غدیر انجام دادند. در منی و مسجد خیف و مردم را آماده کردند برای یک امر مهم در غدیرخم.

نکته بعدی این است که در کنار جاده جحفه در محل غدیرخم حضرت ایستادند و فرمودند: پیشروندگان بازگردند و آن هایی که متاخرند و نیامده اند صبر کنیم بیایند. در عصر روز دوشنبه 18 ذی الحجة، 120 هزار نفر جمع شد و پیغمبر با توقف سه روزه در آنجا اعلان ولایت و سرپرستی امیرمومنین را فرمودند و پیغمبر در این سخنرانی،

نکته هشتم اش این است که تاکید کردند بر امامت و خلافت و وصایت علی علیه السلام و اولاد او تا امام عصر قائم آل محمد صلی الله علیه و آله و این را جا انداختند.

نکته مهم که کار فوق العاده ای بود و استثنایی بود، این بود که پیغمبر در جحفه و در غدیرخم از مردم خواستند بیعت با زبان و دست از حاضران و اقرار گرفتن. نکته دهم این است که از مردان توسط دست دادن با پیغمبر و علی علیه السلام و از زنان خواستند دستشان را در تشت آبی بزنند در بیرون خیمه و در داخل خیمه پیغمبر و امیرالمومنین جدا در دو خیمه دستشان را به آب می زدند، علامت بیعت زنان باشد.

و نکته یازدهم این بود که پیغمبر هم بیعت گرفتند برای خودشان و هم امیرالمومنین و هم امام حسن و امام حسین و هم بر جمیع ائمه تا قیام قیامت.

نکته دوازدهم اینجا این بود که مردم می آمدند به پیغمبر و امیرالمومنین به مناسب مقام امامت و عمارت و خلافت تبریک می گفتند.

عرض کنم خدمت شما که نکته سیزدهم که از نکته های استثنایی است. پیغمبر هیچ جا این جمله را نفرموده، فقط در غدیر فرموده، فرمودند: حالا که من صحبت می کنم علی را معرفی کردم و یک دوره اسلام شناسی را پیغمبر در آنجا گفت، پیغمبر فرمودند: فیبلغ الحاضر الغائب والوالد الولد الی یوم القیامة. یعنی باید حاضران به غائبان و فرزندان تا قیام قیامت این نکته های امروز را اعلام کنند بعد اعلام کردند.

نکته چهاردم این است که اعلام کردند که ابلاغ داستان غدیر بالاترین نکته و بالاترین قله امر به معروف است. علی و ان الراس الامر بالمعروف انت و الی قولی و تبلغوها من لم یحضر.

قبلا درباره امر به معروف تاکید فرمودند و بعد فرمودند که بالاترین قله و نکته سخنان امروز من را به نسل های آینده تا قیام قیامت ابلاغ کنید.

نکته پانزدهم این بود که بالای منبر یا سنی که درست کرده بودند که به قد یک آدم بود که که همه جمعیت ببینند همراه خودشان در این چند وقتی که دو سه ساعتی که سخنرانی می کردند علی علیه السلام هم بود و ایشان را نوبت به نوبت نشان می دادند.

نکته شانزدهم این است که فضائل و مناقب و ابعاد شخصیت امیرالمومنین را با حدود 200 فضیلت و کمال در آنجا بیان کردند.

و نکته بعد این است که سفارش کردند که وقتی به علی سلام می کنید با لقب امیرالمومنین سلام کنید و سلموا علی علی به امرة المومنین.

نکته هجدهم این بود که تاکید کردند که این لقب اختصاصی است و در مورد شخص علی و بعد از من و غیر از علی بر کسی دیگری اطلاق نخواهد شد.

نکته نوزدهم این است که در ضمن خطبه غدیر قرآن را و علی علیه السلام و سایر امامان را در یک رتبه دانستند و فرمودند: انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی اهل بیتی. از برترین نکته های دیگر این بود که ملاک ایمان مردم مهر و خشم علی علیه السلام معین کردند و فرمودند: مهر علی ایمان است و خشم علی کفر است و این مسائل بود که باعث شد که مسئله خطابه غدیر و سخنرانی پیغمبر در طول تاریخ بزرگترین دلیل و روشن ترین دلیل حقانیت امیرالمومنین علیه السلام باشد. و به خاطر همین است که دشمنان امیرالمومنین و دشمنان خدا و دشمنان پیغمبر در طول تاریخ بیشتر از همه وقت و بیشتر از همه داستان ها سعی کردند که این خطبه را بتوانند از بین ببرند و بپوشانند داستان غدیر را ولی از آنجایی که خدا حجتش را تمام می کند تا امروز که قرن پانزدهم هجری قمری است، نتوانسته اند هم کتاب های شیعه و هم کتاب های سنی پر است از نشانه هایی که در غدیر همچنین اتفاق مهمی افتاده. اگرچه اهل تسنن تلاش کردند تا به خیال خودشان بتوانند واژه ها را جوری معنا کنند که به سرپرستی و جانشینی مستقیم پیغمبر نخورد، ولی اتمام حجت خدا در روایات و در احادیث و در تاریخ و در رفتار ائمه کاملا این مساله را روشن کرده.

نکته ششم که در توضیح مساله خطابه غدیر ما در مقدمه کتابمان هم آوردیم و برای آقایان و بانوان و مخاطبان و شیعیان امیرالمومنین و مسلمانان حق جو و کسانی که دنبال پیدا کردن حق هستند عرض می کنیم، این است که از عصر حادثه غدیر تا کنون مسلمانان و به تبع آنان دیگران به این واقعه عظیم و مساله امامت و خلافت به دیده یک اصل اعتقادی نگاه کرده اند و آن را حتی مخالفان که رد کردند در مسائل اعتقادی بررسی کردند.

اگرچه در کتب تاریخی هم از نظر تاریخی آورده اند اما در کتب حدیث از نظر احادیث آورده اند و در کتب لغت از نظر معانی لغات بحث کرده اند و از لحاظ نزول آیات مربوطه به این داستان در تفاسیر آورده اند. در کتابهای ادبیات و شعر، اشعار غدیر را آورده اند و این نشان می دهد که اهمیت فوق العاده جایگاه اعتقادی مسئله غدیر را.

مثلا از مورخان بلاذری که متوفای سال 79 در انساب الاشراف داستان غدیر را نقل کرده. ابن قتیبه دنیوری متوفای سال 276، در کتاب المعارف و الامامة و سیاستش نقل کرده،. طبری سنی معروف محمد بن جبیر طبری متوفای سال 310 هجری است در کتاب مستقل درمورد حدیث غدیر بحث کرده. خطیب بغدادی در تاریخ بغداد که متوفای 463 است، آن جا بحث کرده. از محدثان، شافعی که متوفای 204 به نقل نهایی ابن اسیر. احمد بن حنبل متوفای 241 در مسند و مناقب خودش نقل کرده. ابن ماجه عرض کنم که در صحیح خودش که متوفای 273 است در سنن خودش نقل کرده است.

ترمذی در سنن خودش متوفای 276 است که در سنن و صحیح خودش نقل کرده است. از مفسران طبری در تفسیر خودش، ثعلبی در تفسیر خودش، واحدی در اسباب نزول و فخر راضی در کتاب کبیر خودش راجب این آیاتی که درباره ولایت امیرالمومنین است بحث کردند. یکی از علومی که درباره امامت بحث کرده که مربوط به اعتقادات می شود، علم کلام است علم کلام بحث می کند در اعتقادات باتوجه و با نظر به شرح و آن چیزی که در شرح آمده از متکلمان قاضی ابوبکر باقلانی بصری نقل کرده در کتاب خودش ایشان متوفای 403 هجری است. در التمحید بحث کرده.

قاضی عبدالرحمن ایجی شافعی متوفای 756 در کتاب المواقب بحث کرده. شریف جرجانی که متوفای 816 است در شرح المواقب بحث کرده و قوشچی که یکی از نویسندگان و شارحان تجرید خواجه نصیر طوسی است که متوفای 879 است در کتاب خودش بحث کرده از لغت شناسان و صاحبان معاجم در ذیل کلمات مولا، خم، غدیر، ولی و چیزهای دیگر در لغت بحث کردند. ابن درید که متوفای 321 است در کتاب جمهوره جلد 1 صفحه 71 بحث کرده. ابن اسیر معروف در نهایة خودش بحث کرده. ما این ها را نقل کردیم از الغدیر علامه امینی جلد 1 از صفحه 6 تا صفحه 8 که اینها را معمولا فهرست داده، نگاه در این نقل ها نشان می دهد که در اول اسلام و در غدیرخم این مسئله از اهمیت فوق العاده ای برخوردار بوده.

این 6 تا نکته را من عرض کردم، 6 تا نکته دیگر هم دارد که ان شاالله آن هم به تدریج توضیح خواهم داد به طور مختصر که برای آقایان و بانوانی که علاقه مند به مطالعه خطبه غدیر هستند. خطبه غدیرهایی که نقل شده ما هم ترجمه کردیم. ان شاالله آگاهی بیشتری داشته باشند.
السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.

Input audio code in your website:

تاریخ ارسال:۱۳۹۳/۵/۱۱
4119 بازدید
تاریخ ارسال:۱۳۹۳/۳/۳۱
4684 بازدید
تاریخ ارسال:۱۳۹۳/۵/۲۵
7001 بازدید
بی‌شک دیدگاه هر کس نشانه‌ی تفکر اوست، ما در برابر نظر دیگران مسئول نیستیم

برترین صدا ها